Mitä pitäisi ottaa ehkä huomioon kun lähtee työharjoitteluun ulkomaille?

Olen lähdössä kolmeksi kuukaudeksi vaihtoon Madridiin, tai oikeastaan työharjoitteluun enkä perinteiseen Erasmus vaihtoon. Lähden Free Moverina, eli olen itse etsinyt työharjoittelupaikkani, asuntoni ja hoitanut oikeastaan kaikki muutkin asiat.

Olen toisen vuoden sosionomiopiskelija ja opiskelen monimuotona englanniksi oman päivätyöni ohessa. Työskentelen Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialalla ja tämä on kolmas sosiaalialan tutkintoni.

92536271

Tarkoituksenani on tehdä laajempi postaus työharjoitteluun lähtemisestä piakkoin, sillä haluan aloittaa kertomalla prosessista jo täällä Suomen päässä. Mitä tulee ottaa huomioon, kuinka valmistautua reissuun, mitä vakuutuksia kannattaa olla ja mistä esimerkiksi löysin itse edullisen asunnon.

Toivon tämä auttavan jotain muuta vaihtoon lähtijää, lomailijaa tai kenties henkilöä, joka harkitsee muuttavansa Espanjaan. Haluan myös valottaa kaikille, jotka haluaisivat lähteä vaihtoon, mutta kokevat sen vaikeaksi tai mahdottomaksi työn tai perhetilanteen takia, että näin asia ei suinkaan ole. Sitä vaan täytyy suunnitella ja haluta asteen verran enemmän. Kaikki on kuitenkin mahdollista!

Itselläni ratkaiseva tekijä oli mahdollisuus opintovapaaseen ja aikuiskoulutustukeen.

14734414972504

Samalla tarkoituksenani on tietysti pitää itselleni matkapäiväkirjaa ja dokumentoida muutenkin matkaani sekä siellä sattuvia kommelluksia oppimisen ja itsekehityksen näkökulmasta (oikeasti haluan vain istua lukemattomissa kahviloissa ja vetää keuhkoihini kulttuuria).

Puhun itse espanjaa, sillä olen oppinut sen lapsena espanjalaisessa peruskoulussa, jossa armoa ei annettu, vaan työnnettiin suoraan espanjan äidinkielen tunneille kun osasi juuri ja juuri sanoa oman nimen ja mistä on kotoisin. Sittemmin paluumuuttanut Suomeen ja käyttänyt espanjan kieltä lähinnä ystävien kanssa ja matkustellessa. Oma haasteeni onkin oppia sosiaalialan ammattisanasto reissun aikana.

Mutta jatkan kaikesta tästä lisää myöhemmin!

Ensimmäinen postaus tulee varmasti koskemaan itse lähtöön hakeutumista, sitä miten selätät Mobility Onlinen ongelmat (usko minua niitä on) ja mitä kaikkea aloin itse ottamaan huomioon, jotta lähteminen onnistuisi jouhevammin.

Palataan siis pian juttuun!

cropped-thumb-1920-7401582.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s